Nordjysk hold avancerer til EM i Crossfit

Det nordjyske hold af atleter, der i denne weekend deltager i EM i Crossfit ligger nu på 17. pladsen

Efter en placering som nummer 20 ud af 40 hold til EM efter fredagens heats, er Crossfit Aalborgs hold efter to kraftpræstationer lørdag rykket tre pladser frem.

Lørdagen bød på tre forskellige workouts og især den første blev lidt af en gyser, da holdet under det meste af heatet lå side om side med Crossfit Butcher's Lab fra København, men Butcher's Lab rykkede fra nordjyderne i de sidste minutter og samlet set indkasserede det nordjyske hold en niendeplads i heat tre.

Med en 14. plads i heat fire og en 17. plads i heat fem endte det nordjyske hold således på en foreløbig 17. plads inden de sidste to heats, som køres søndag i Ballerup Superarena.

- Vi er megagodt tilfredse med dagens præstation. Vi var hele tre minutter hurtigere i workouten i heat tre end vores allerbedste tid under træning, så det er helt vildt. Opbakningen gør hele forskellen, siger Simone Kaagh Jørgensen, der er en af tre kvinder på seksmandsholdet fra Aalborg, og hentyder til de mange nordjyske fans, som har taget turen til Ballerup for at heppe på de nordjyske deltagere.

Den nordjyske atlet, som deltager i den individuelle klasse, Klaus Uggerhøj havde en dag, som han selv betegner som en succes.

Klaus Uggerhøj gennemførte alle sine workouts i tider der enten matchede hans egne træningstider eller en smule bedre.

Ikke desto mindre måtte Klaus Uggerhøj se fredagens placering som nummer 29 konverteret til en placering som nummer 31 inden søndagens afgørende workouts.

- Jeg har en god fornemmelse af succes i kroppen efter idag. Det gik præcis som vi havde planlagt og jeg løftede endda en smule mere end vi havde regnet med, så jeg er meget tilfreds. At det så ikke skubber mig længere op af ranglisten siger jo bare noget om, hvor fantastisk dygtige konkurrenterne er, men jeg regner nu alligevel med at klare mig noget bedre i morgen søndag, hvor de to workouts er nogle, som jeg har trænet rigtigt meget, slutter Klaus Uggerhøj.

Under kvalifikationen til EM placerede det nordjyske hold sig som nummer 15 i Europa og Klaus Uggerhøj som nummer 14 blandt de mandlige atleter.

Du kan se hele dag 2 af EM i Crossfit her:


Seneste nyt

fra Nordjylland