Nordjysk hybenmarmelade nomineret til hæderspris

Hybene bliver dyrket på gården, og det er også her, de bliver lavet om til marmelade. Foto: Hybengården

Det danske Gastronomiske Akademi nominerer marmeladen fra Hybengården i Nordjylland til deres hædersdiplom.

Der er fokus på det gode madhåndværk og på det gastronomiske initiativ, når Det danske gastronomiske selskab finder nominerede til deres hædersdiplom. En af de nominerede i årets konkurrence er Anette og Henrik Sørensen fra Hybengården i Jerslev. 

De producerer marmelader af næsten alle tænkelige bær, men det er for hybenmarmeladen, der bliver produceret fra start til slut på gården, de er nomineret. Hybene bliver dyrket på gården, hvor bærrene også bliver lavet til den vitaminrige og smagfulde marmelade, som hybengården er kendt og nomineret for. 

Det kom jo som en kæmpe overraskelse.

- Det kom jo som en kæmpe overraskelse. Vi troede ikke det var rigtigt. Vi overvejede faktisk først om det var første april, men vi er så glade og glæder os utroligt meget at komme til København til prisoverrækkelsen, siger Anette Sørensen. 

Hybengården er ikke de eneste, der er nomineret til denne prestigefulde pris. Blandt de andre nominerede i prisen er, blandt andet en der forsker i kaffe, en der fremstiller chokolade og en af initiativtagerne til Copenhagen Street Food. 

- Det har været en sand fornøjelse at udvælge årets diplommodtagere og modtagerfeltet i år er et bevis på den fantastiske spredning, der er på den danske madscene. Hvert år bliver vi slået af, hvor utroligt mange ting, der sker i et lille land som Danmark, både når det handler om at gå nye veje og om at bevare og videreudvikle madhåndværket, siger Claus Tingstrøm fra Det Danske Gastronomiske Akademis diplomudvalg.

Overrækkelsen finder sted den 16. april klokken 18 i København.