Nordjysk iværksætter tog fusen på kreditkort-svindler

Foto: Per Frank Paulsen

Coolshop-medejer Jacob Risgaard tog selv affære mod en netsvindler, der har snydt den nordjyske virksomhed for mere end 200.000 kroner.

Kreditkort-svindlere er en del af hverdagen for den nordjyske virksomhed Coolshop. Medejer Jacob Risgaard har med utallige anmeldelser forsøgt at fange netsvindlerne, der koster virksomheden flere hundredetusinde kroner om året. 

Men anmeldeserne har ikke kastet en fangst af sig, og det fik Jacob Risgaard til selv at tage affære mod en svindler, som har svindlet Coolshop for over 200.000 kroner. 

- Vi har knoklet og knoklet syv dage om ugen hele december, for at folk kunne få deres julegaver, og så gør det simpelthen ondt, at nogen kan finde på at snyde, siger Jacob Risgaard til TV2.

I samarbejde med TV2 Nyhederne havde  Jacob Risgaard sat et kamera op ved en pakkeboks, hvor netsvindleren skulle afhente en pakke, han havde bestilt på Coolshop.dk. Den idé hoppede politiet med på, og det endte med, at manden blev arresteret, da han hentede sin pakke. 

Coolshop havde anmeldt manden 17 gange tidligere uden held, men dette stunt fik ham altså i fælden - til stor glæde for Jacob Risgaard. 

- Det føles bare så rigtigt, at han nu kommer til at stå til regnskab for det. Nu tror jeg på vores retssystem igen, siger Jacob Risgaard.

Netsvindlen er i 2015 steget med 14 procent. 

Forsiden lige nu