Nordjysk kæmpegræskar skal udstilles i Tivoli

En landmand fra Fjerritslev har groet et græskar på 270 kilo. Nu skal kæmpegræskarret udstilles i Tivoli.

En orange krabat på cirka 270 kilo fylder en del hos Tobias Bach fra Fjerritslev. Han deltager i år i DM i Kæmpegræskar, som afholdes på lørdag i Tivoli. Det er første gang Tobias Bach har formået at gro et græskar på denne størrelse:

- Sidste år blev mit største græskar 60 kilo, men i år har jeg fået de rigtige frø, og så synes jeg, det ville være sjovt at give mig i kast med, siger han. 

Græskarret er vokset sig stort ved hjælp af masser af vand og næring. Det har været omsluttet af et græskartelt, som sørger for, at det får varme og beskytter mod vind. På et tidspunkt voksede græskarret ti kilo om dagen. 

Tobias Bach fortæller, at de fleste bliver noget overraskede, når de ser græskarret for første gang:

- Dem, der har set det, har været ret mundlamme. Efter lidt tid udbryder de fleste så et: Hold da kæft!, siger han med et grin. 

Nedenfor kan du se Tobias Bachs kæmpegræskar i forhold til en almindelig dåseøl.

 
 
Foto: Tobias Bach

Der er stadig et stykke vej til sidste års vinder, som kom helt op på 485,4 kilo, og Tobias Bach regner heller ikke med at tage sejren hjem i år: 

- Jeg er med i en gruppe på Facebook med avlere af kæmpegræskar, og her kan jeg se, at mit græskar nok ligger i midten. Der er en del, der har større græskar, men det er heller ikke helt i bund, siger han. 

Den store udfordring er nu, hvordan græskarret skal transporteres til Tivoli på lørdag uden at gå i stykker: 

- Det har jeg heldigvis indtil på lørdag til at finde ud af. Jeg regner med, at jeg kan få det op på en trailer, men der skal nok en rendegraver til at løfte det op. Det må jo endelig ikke gå i stykker, siger Tobias Bach. 

En ung landmand i Fjerritslev har opfostret et græskar på 270 kilo

 


Seneste nyt

fra Nordjylland