Nordjysk kamp om landsstævne

Der er rift i Nordjylland om at få værtskabet til DGI?s landsstævne. Frederikshavn og Hjørring er gået sammen om at søge, og nu melder Aalborg sig også som kandidat.

Hjørring og Frederikshavns kommuner meddelte allerede i maj måned, at de går sammen om at få DGI?s landsstævne til Nordjylland for første gang nogensinde. Nu får de konkurrence af Aalborg. Aalborg har endnu ikke offentliggjort sit kandidatur, men kilder i byrådet bekræfter overfor TV2/Nord, at magistraten mødes mandag for at diskutere ansøgningen.

DGI?s landsstævne afholdes hvert fjerde år men har aldrig fundet sted i Nordjylland. Stævnet besøges hver år af 25.000 deltagere, og selvom det koster en kommune 25 millioner kroner at være vært, så er det alligevel en god forretning.

- Værtskommunerne har en kortsigtet økonomisk gevinst, mens stævnet er i gang og de mange besøgende bruger deres penge. Men også på lang sigt er der fordele. Landsstævnet giver en voldsom eksponering i medierne, og det kan være med til at booste turismen, siger professor Anne Lorentzen, som beskæftiger sig med oplevelsesøkonomi ved Aalborg Universitet.

Landsstævnet stiller store krav til faciliteter og organisering. Men DGI lægger også vægt på, at ansøgerne skal have visioner for den lokale idræt.

- For os er det væsentligt, at værter for landsstævnet ved, hvad de vil med idrætten i lokalområdet - også når stævnet er slut. Ellers har det ikke nogen berettigelse set med vores øjne, siger næstformand i DGI, Birgitte Nielsen.

De to kommuner i Vendsyssel og Aalborg Kommune har indtil den 31. juli til at ansøge om DGI?s landsstævne.


Seneste nyt

fra Nordjylland