Nordjysk kok genvinder sildemesterskab

Henning Barmer Jensen med dette års vindersild.

Vindersilden bliver til foråret en del af Nyhavn Færgekros sildebord.

Vinderopskriften indeholder blandt andet havtorn og lynghonning.

1 af 3

I år var der 9 hold, der kæmpede om sejren i Nordisk Mesterskab i Sild, men igen i år stod Henning Barmer Jensen for vindersilden.

Sild med havtorn, Sushi sild og sild med øl. Kreativiteten var stor blandt deltagerne i Nordisk mesterskab i sild 2016. Vinderen blev Henning Barmer fra Nibe. Han genvinder dermed titlen som nordisk mester i sild. 

Konkurrencen blev for 6. år i træk afholdt på Nyhavn Færgekro lørdag formiddag. Alle med en god opskrift på sild kan deltage i konkurrencen, og i år var der deltagere fra både Danmark, Norge og Sverige.  

- Vi gør det for at vise, at sild er en dejlig spise, der kan varieres i det uendelige og burde spises hele året og ikke kun til højtider, fortæller Cathrine Elle fra Nyhavn Færgekro. 

For andet år i træk stod Henning Barmer Jensen for vindersilden. Han lavede en kliturtesild med blandt andet pigeonæbler og havtorngelé. Inspirationen til vinderopskriften fik Henning på en vandretur ved Grønnestrand i Fjerritslev, hvor flere af ingredienserne også kommer fra. 

 

Vinderopskriften:

Kogelage:
1 l. eddike
400 g. sukker
200 lynghonning
150 g. havtorn
Skal af 1 appelsin
Saft fra 2 appelsiner
3 kviste vild timian
4 skiver frisk ingefær
4 stk. laurbærblade
1 stang vanilje
 
Kvædesalat:
½ dl. Creme fraiche 38%
½ dl. Piskefløde
Flormelis
Citronsaft
Salt
Engelsk selleri
Terne af kvæder
Hakket frisk salturt

Fremgangsmåde: Hertil bruges gammeldags saltmodnede sild. Sildene renses, udskæres i fileter og befries for benrester. Sildefileterne udvandes i 4-6 timer. De skyllede sildefileter lægges over i en kold grundlage, som består af eddike+sukker, og trækker heri i to døgn. Herefter kommes sildene over i den kolde – kogte serveringslage. Trækketid 10 dage. Sildene pyntes med frisk salturt, bananskalotteløg, sprødstegt skind og havtorngelé. Der serveres pigeonæbler fyldt med kvædesalat hertil. Creme fraiche, piskefløde og citronsaft piskes med flormelis. Cremen røres fyldig med de øvrige ingredienser. Salaten kommes i de udhulede pigeon-æbler.

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord