Årets kok 2019: Nordjysk kokketalent må nøjes med 8. plads

Onsdag vandt den nordjyske kok Kenneth Toft-Hansen VM for kokke. Lørdag var det så tid til kåringen af årets kok i Danmark, og har var Nordjylland også repræsenteret.

Det kunne være blevet til en ægte guldregn for kokke, der til dagligt slår sine folder i Nordjylland. Onsdag vandt Kenneth Toft-Hansen, der til dagligt kokkerer på Svinkløv Badehotel Bocuse d'Or, der er det uoficielle VM for kokke. Lørdag var endnu en nordjysk kok så i konkurrence. 

Christopher Kristensen fra Restaurant Bühlmann i Aalborg deltog nemlig i finalerne i Herning, da Årets Kok 2019 skulle findes. 

- Forventningerne er vel altid, at man vinder. Men jeg har haft lidt travlt arbejdsmæssigt, så der har måske ikke været så meget træning, fortæller Christopher Kristensen, mens hans er i fuld gang ved finalerne. 

Til finalen skulle Christopher Kristensen og hans medhjælper, Cecilie Bunk Pedersen, der til dagligt arbejder på Ruths Hotel, levere tre retter. 

Deltagerne skulle kreere en menu bestående af forret, hovedret og dessert ud fra en råvarekasse, som de fik oplyst indholdet af dagen før konkurrencerne. Til denne opgave havde de 6 timer og 25 minutter.

- De ligger alt på bordet og siger, det er mig. Det kan gå galt, og du kan risikere, at det ligner .. ja. Så det er super modigt, fortæller Thorsten Schmidt, der er dommer. 

Det blev desværre ikke til guld i denne omgang. Christopher Kristensen og Cecilie Bunk Pedersen må nøjes med en 8. plads, men lysten til konkurrence er ikke forsvundet af den grund. 

- Det kunne da være fedt at komme afsted til flere konkurrencer, hvis jeg får udviklet mig nok de næste 10 år, fortæller Christopher Kristensen.

Vinderen blev Kristoffer Ringsing fra B-spis i Næstved. Det er 29. gang Årets Kok bliver kåret. 


Seneste nyt

fra Nordjylland