Nordjysk koncept får børnehavebørn til at bevæge sig

Det kan være svært at gøre bevægelse til en naturlig del af hverdagen i børnehaverne, men det vil et nordjysk koncept nu ændre på.

Der bliver kravlet, løbet og hoppet, når der er Action Kids på programmet i Børnehuset Emmersbæk i Hirtshals. Efter sommerferien har børnehaven ligesom 402 andre nordjyske børnehaver fået stillet Action Kids-konceptet gratis til rådighed.

Pædagogerne er glade for det nye materiale, og det samme er børnene.

- De spørger selv: "Hvornår skal vi lave Action Kids igen?" Vi har tre CD'er, vi nærmest har slidt ned, fordi de er så begejstrede for det, siger pædagog Evelina Samuel fra Børnehuset Emmersbæk.

Fantasi skal fange børnene

Det er det nordjyske reklamebureau Fedder+Okkels, der har udviklet Action Kids. Et koncept, hvor børnene gennem speak, musik, lyde og tegninger får en historie, der aktiverer dem.

- For at fange dem, skal man bruge sin fantasi. Det er svært med børn. Så fantasi er den væsentlige ting i Action Kids, siger Ole Okkels, som har lavet illustrationerne til Action Kids.

quote Vi har tre CD'er, vi nærmest har slidt ned, fordi de er så begejstrede for det.

Evelina Samuel, pædagog

Det kan være svært at gøre bevægelse til en integreret del af børnenes dag i børnehaven. Børnene skal lære mere i børnehaven end tidligere, og det giver dem en mere stillesiddende hverdag. Sådan var det også i børnehaven i Hirtshals, men det har ændret sig.

- Vi havde nogle børn, som var lidt stillesiddende, og hvordan fanger man lige dem? På denne her måde fanger man alle børn. Nogle kommer og kigger en enkelt eller to gange, og så er de med. Selv generte eller tilbageholdende børn har lyst til at være med, siger Evelina Samuel.

Ønsker sig endnu mere

Med støtte fra TrygFonden, A.P. Møller Fonden og Jutlander Bank har Fedder+Okkels fået udbredt Action Kids til de nordjyske børnehaver. Tilbagemeldingerne fra børnehaverne er positive, og det giver mod på mere.

- Det naturlige step er jo at tage hele landet, og måske Færøerne, Grønland og Nordslesvig. Der er ingen grænser, siger Ole Okkels.

I Børnehuset Emmersbæk kan de slet ikke få nok af Action Kids. Indtil videre er der lavet tre udgaver: "På bondegården", "På rumfart" og "På zoofari".

- Vi kunne godt tænke os endnu mere, siger Evelina Samuel. 

Et nyt sytem hjælper de nordjyske børnehavebørn med at få sved på panden

Seneste nyt

fra Nordjylland