Nordjysk kunsthal bliver anerkendt

Foto: Kunsthal Nord (Pressefoto)

Kunsthal Nord bliver optaget som det 16. medlem i Foreningen af Kunsthaller i Danmark.

Kunsthal Nord i Aalborg bliver en del af et fint selskab. Kunsthallen er som det 16. medlem blevet optaget i Foreningen af Kunsthaller i Danmark.

- Vi er meget glade for at kunne byde Kunsthal Nord velkommen i Foreningen af Kunsthaller i Danmark. Foreningen ser det som helt centralt at kunne tilbyde en bredde af samtidskunst i hele landet og gennem de seneste år har Kunsthal Nord fungeret som en vigtig og vital platform for samtidskunsten i Nordjylland, siger Kirse Junge-Stevnsborg, formand for Foreningen af Kunsthaller i Danmark.

Kunsthal Nord har fem år på bagen, og det glæder udstillingsstedets nye leder Henrik Broch-Lips, at kunsthallen nu bliver anerkendt.

- Kunsthal Nords vision er at præsentere topaktuelle og kvalitetsbevidste udstillinger med dansk og international billedkunst og samtidigt fungere som dialogskabende platform for formidling, debat og uddannelse. Nok er Kunsthal Nord sidste punkt, før man forlader det europæiske kontinent, men vi er ikke endestation, men snarere startpunktet for kritisk og eksperimenterende nutidskunst, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal Nord.

Kunsthaller har ikke nogen fast kunstsamling. De arrangerer udstillinger, som præsenterer international samtidskunst. Kunsthallerne har også som mål at være platform for nye kunsteksperimenter.

Flere nyheder fra TV2 Nord