Nordjysk kvinde appellerer dom i Cambodja

Johanne Vinther Axelsen fra Sindal skal have prøvet sin fængselsstraf på 15 års fængsel ved appeldomstolen i Cambodja.

En 55-årig dansk kvinde forsøger nu at appellere sin dom på 15 års fængsel i Cambodja. Kvinden blev midt i januar dømt for forsøg på at sende 10.761 piller indeholdende stoffet kodein ud af Cambodja, og chefen for det danske repræsentationskontor i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh, har siden undersøgt mulighederne for at appellere dommen.

- Der er kommet ny advokat på sagen, og ifølge ham kan hun godt anke fængselsstraffen efter cambodjansk lov. Så han indleverer sagen for appeldomstolen på tirsdag, siger Tom Barthel Hansen til Ritzau.

Johanne Vinther Axelsen fra Sindal blev anholdt på en
postkontor i marts sidste år, og hun mener, at dommen er hård og uret.

- Dommerne ved ikke engang, hvad kodein er. De sammenligner det med heroin. Det var ikke heroin. Det er ikke hårde stoffer, sagde hun efter dommen.

Den dømte dansker oplyste videre til det franske nyhedsbureau AFP, at hun vil gå så langt som til at bede om kongelig benådning hos Cambodjas kong Norodom Sihamoni. Til Local Eyes fortalte hun, at forholdene i fængslet er "ubeskriveligt
dårlige."

Tom Barthel Hansen ved endnu ikke, hvor længe kvinden skal vente på sin appelsag. Det skal den lokale advokat nu undersøge.

Kodein sælges i Danmark på recept som smerte- og
hostestillende lægemiddel.

/ritzau/

261109 CET JAN 09


Seneste nyt

fra Nordjylland