Nordjysk kvinde spidskandidat for Liberal Alliance

Christina Egelund, medejer af Jambo Feriepark i Saltum, bliver Liberal Alliances spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget.

Når danskerne 25. maj skal til stemmeurnerne og være med til at vælge hvilke 13 kandidater, der skal repræsentere Danmark i Bruxelles vil det øverste navn under liste I være nordjysk.

Fredag har partiet offentliggjort, at deres spidskandidat bliver 36-årige Christina Egelund, der til daglig driver Jambo Feriepark i Saltum.

Hun stiller op, i håb om at kunne styrke de liberale kræfter i EU, som i hendes øjne har været i defensiven i flere år.

- EU har i alt for høj grad bevæget sig væk fra det, der var det egentlige formål med det europæiske samarbejde. Nemlig at sikre europæernes frihed og frihandlen over grænserne. På alt for mange områder gør EU i dag det modsatte: Forhindrer friheden for borgerne ved at indføre regler og forbud, og for landene ved at forsøge at ensrette den økonomiske politik i finanspagt, bankunion og euroen, siger Christina Egelund.

Hun skyder sim kampagne i gang med et krav om at ingen EU-borgere skal kunne modtage velfærdsydelser deres første fem år i Danmark.

- Arbejdskraften skal flyde frit over grænserne - men det skal de offentlige checks ikke. Vi mener, at der skal være en fem-årig optjeningsperiode på alle velfærdsydelser for EU-borgere. Hvis det ikke kan lade sig gøre inden for den nuværende EU-ret, så må EU-retten laves om. Og det må og skal regeringen sørge for. Der er stærke kræfter i Europa, der mener det samme - og derfor er det ikke nogen umulig kamp, siger Christina Egelund.

Og partileder Anders Samuelsen mener, Christina Egelund er lige hvad Euopa Parlamentet har brug for:

- I modsætning til stort set samtlige andre spidskandidater har Christina en baggrund fra den virkelige verden. Hun har rejst i Europa, boet i både Paris og Canada, og studeret ved Sorbonne Universitetet i Paris. Christina driver sammen med sin familie sin egen virksomhed med afdelinger både i Danmark og Norge og kender derfor til de udfordringer og problemer, som europæerne står over for. Det er præcis det, Europa-Parlamentet har brug for, siger Anders Samuelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland