Nordjysk kyllingefarm kåret som Årets Dyreven

Familie-virksomheden Rokkedahl ved Nibe er netop blevet kåret som Årets Dyreven for deres kyllingeproduktion. En pris de har fået efter to års målrettet arbejde.

Nogle kyllinger har det bedre end andre, men hos kyllingefarmen Rokkedahl ved Nibe er dyrevelfærden i højsædet.

quote Det betyder rigtig meget for os. Det er dejligt at få noget anerkendelse for sådan et stort stykke arbejde, vi har gjort

Adm. direktår Mads Rokkedahl

- De kan jo vælge, om de vil være inde, eller om de vil være ude, så på den måde synes jeg, at de har et godt liv jo. Så jeg synes godt, man kan sige, at de trives godt, siger Jakob Poulsen, produktionschef hos Rokkedahl.

Det er i dag tredje generation, der driver kyllingefarmen, men det var først for to år siden, at Rokkedahl lagde dele af farmen om til økologisk kyllingeproduktion i stedet for konventionel.

- Vi kunne jo mærke, at forbrugerne de var klar til at købe den her type kylling, og det er ligesom dem, vi skal have med til at købe varen. Vores opgave er jo at producere det, som forbrugerne gerne vil købe, siger Mark Rokkedahl, der er administrerende direktør.

Artiklen fortsætter under indslaget

Rokkedahl ved Nibe er blevet kåret som Årets Dyreven af Dyrenes Beskyttelse. De modtog prisen på grund af deres fokus på dyrevelfærd.

Anerkendt af Dyrenes Beskyttelse
Hos Dyrenes Beskyttelse har de godt lagt mærke til den nordjyske kyllingefarm. De har kåret Rokkedahl til Årets Dyreven 2018, fordi de har fokus på dyrenes velfærd helt fra kyllingerne udklækkes, til de skal slagtes.

De her kyllinger skal jo slagtes om 14 dage ovre på vores eget slagteri, som ligger herovre lige i baghaven. Vi har andre gårde, ja den, der ligger længst væk er der 25 minutters kørsel herfra. Det er en af de ting vi vægter meget højt, er den her korte transporttid, siger produktionschefen, Jakob Poulsen.

Det glæder direktøren for Rokkedahl, at de nu kan kalde sig årets dyreven.

- Det betyder rigtig meget for os. Det er dejligt at få noget anerkendelse for sådan et stort stykke arbejde, vi har gjort. Og det betyder også rigtig meget i forhold til vores medarbejdere, at de er med til at få et skulderklap for det har også været en stor del for dem.

Mark Rokkedahl håber, at der fremover kommer endnu mere efterspørgsel på velfærdskyllinger.

- Vi håber at forbrugeren vil spise noget mere kylling med mere velfærd. Og det betyder jo at vi kommer til at lægge flere af vores stalde om til mere velfærd.

Foruden prisen som årets dyreven modtog Rokkedahl også prisen som årets frontløber.


Seneste nyt

fra Nordjylland