Nordjysk landsholdsback får chancen i NHL-klub

Den nordjyske landsholdsback Oliver Larsen får chancen for at spille sig til en kontrakt i den canadiske NHL-klub Toronto Maple Leafs.

20-årige Oliver Larsen fra Aalborg fik i sidste måned VM-debut for det danske landshold, og den unge ishockeyspiller får nu chancen for at spille sig til en kontrakt i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Den nordjyske back, som er på kontrakt i IF Björklöven, der spiller i den næstbedste række i Sverige, er blevet tilbudt et prøveophold i den canadiske klub Toronto Maple Leafs, som er en af verdens mest kendte ishockeyklubber.

Det fortæller den canadiske klub på Twitter, hvor de har offentliggjort, hvilke spillere der deltager i den såkaldte development camp, som Maple Leafs afholder i denne uge.

Her figurerer Oliver Larsens navn på listen, og dermed får han muligheden for at vise sig frem for NHL-klubben sammen med en række andre unge talenter.

Fik VM-debut for Danmark

Oliver Larsen har fået sin ishockeyopdragelse i Aalborg, men han rykkede som 16-årig til Odense, hvor karrieren for alvor tog farten. For to sæsoner siden tog den store og spilstærke back over sundet for at prøve kræfter med svensk ishockey. Her har nordjyden fortsat udviklingen, og det er indtil videre blevet til 68 kampe og 19 point i Sveriges næstbedste række, Allsvenskan.

Ved årets VM i ishockey i Slovakiet spillede Oliver Larsen i alle Danmarks syv kampe, og han blev noteret for en enkelt assist.

Den danske stjernemålmand Frederik Andersen, som har en fortid i Frederikshavn White Hawks, spiller allerede for Toronto Maple Leafs.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland