Nordjysk Lift i konflikt med norsk bank

Selvom både afviklingsbanken Amagerbanken og Danske Bank har nedskrevet Nordjysk Lifts gæld med et tocifret millionbeløb, så er selskabet stadig i problemer.

Den norske bank DnB Nor Bank har slået skår i glæden for Nordjysk Lift, der ellers havde fået nedskrevet en del af sin gæld hos Danske Bank og afviklingsbanken Amagerbanken.

Det er uenighed om, hvor meget Nordjysk Lift egentlig skylder den norske bank, der gør, at DnB Nor Bank har begæret Nordjysk Lift konkurs.

DnB Nor mener, at Nordjysk Lift skylder 21 millioner, hvor Nordjysk Lift mener, at de kun skylder en million.

Uenigheden bunder i, at DnB Nor Bank har solgt leasingmateriale for at få dækket gælden på en uhensigtsmæssig måde, mener Nordjysk Lifts advokat, Anker Laden-Andersen.

Nordjysk Lift har tilbudt DnB Nor seks millioner kroner, men den norske bank har afslået.

Nordjysk Lift skal nu i skifteretten, ikke om DnB Nors konkursbegæring, som er blevet afværget, men om en rekonstruktion, som er en form for betalingsstandsning, som stadig bevarer virksomhedens drift.

DnB Nors uenigheder med Nordjysk Lift kan dog stadig have store konsekvenser for virksomheden.

- Det kan jo koste arbejdspladser, når sådan nogle ting trækker i langdrag. Det forhindrer virksomheden i at komme i gang igen, siger Anker Laden-Andersen til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland