Nordjysk mand fængslet: Bestilte sexshows med børn i Filippinerne

En 67-årig nordjysk mand er blevet dømt for en række overgreb begået mod filippinske børn. Manden havde en aktiv rolle i tilrettelæggelsen af internet shows med de mindreårige børn.

En 67-årig mand skal tre et halvt år i fængsel, efter han tirsdag blev fundet skyldig i en række forhold, der handler om seksuelle overgreb mod børn under 15 år.

Han er blevet dømt for forsøg på medvirken til voldtægt, og andet seksuelt forhold end samleje med børn under 15 år. Han opholdt sig på sin bopæl nær Aalborg, men bestilte og instruerede herfra en voksen i Filippinerne til at børn mellem 10-15 år skulle optræde i live sexshows, mens han selv deltog via chat.

Desuden blev han dømt for besiddelse af børneporno.

- Han blev dømt på baggrund af chats fundet på hans computer. En anonym henvendelse til en betjent i Bangkok blev sendt videre til det danske politi, som har efterforsket sagen, fortæller specialanklager Mette Vestergaard fra Nordjyllands Politi.

Han ankede dommen på stedet. Han har desuden fået kontaktforbud med børn, hvilket betyder, at han i de næste fem år ikke må være i kontakt med børn over internettet.

quote Han blev dømt på baggrund af chats fundet på hans computer.

Mette Vestergaard, Nordjyllands Politi

Han blev straks fængslet efter dommen på grund af sagens karakter og grovhed.

- Ja, jeg er tilfreds med dommen. Han er dømt i fuld overensstemmelse med anklageskriftet, siger Mette Vestergaard.

Overgrebene blev begået i 2013, men først opdaget i 2017 efter henvendelsen fra den anonyme kilde i Bangkok.

- Han har nægtet forholdene. Det er hans computer, som materialet er fundet på, men han siger, at han ikke huske det. Han kan hverken be- eller afkræfte, om han har gjort det, siger anklageren.

To af de tre domsmænd i retten i Aalborg mente, at forbrydelserne skulle takseres til tre et halvt års fængsel, mens den sidste domsmand mente, at det skulle give tre år og 11 måneders fængsel.

Sagen skal nu i landsretten.


Seneste nyt

fra Nordjylland