Nordjysk metalformand med i protest til folketinget

16 fagforeningsformænd protesterer nu direkte mod regeringens dagpengeregler.

I et opråb til samtlige folketingsmedlemmer kræver de ændring. Brian Pedersen, formanden for Dansk Metal i Sæby er en af dem, der har skrevet under på protesten

Jonas Sørensen er arbejdsløs automontør. Om få måneder ryger han helt ud af dagpengesystemet og må søge kontanthjælp. Han vil kun få nogle tusinde kroner udbetalt - alt afhængig af konens indtægt. Hun har job i en butik og får forsørgerpligt for hele familien, der også tæller en søn på et halvt år.

-Systemet fungerer ikke. Jeg har søgt alle de jobs, jeg kunne komme i nærheden af de seneste år, men der er næsten ingen jobs som automontør. Det kan ikke være rigtigt, at jeg er nødt til at flytte hjem til min mor for at få lidt ud af den kontanthjælp, som jeg snart ryger på, siger Jonas Sørensen.

Hans kone udelukker, at de skulle flytte fra hinanden.

-Vi har kendt hinanden i snart ti år og boet sammen i fem. Vi skal ikke flytte fra hinanden. Det ønsker jeg hverken for os selv eller vores søn, siger Cecilie Larsen.

Metalformanden i Sæby kræver sammen med de 15 andre formandskolleger, at reglerne bliver ændret. Genoptjeningsretten skal efter deres mening kunne opnås efter et halvt år - og timerene med aktivering og uddannelse bør også tælle med i genoptjeningen.

-Det er helt grotesk, udansk og uværdigt, som reglerne er skruet sammen nu. Hvis der skal drives blå politik, så lad de borgerlige om det. Nu må socialdemokraterne se at få det ændret, siger Brian Pedersen, formand i Dansk Metal i Sæby.


Seneste nyt

fra Nordjylland