Nordjysk mirakelkur kurerer hudlidelser

De fleste af os drikker jævnligt et glas mælk. Nu har et nordjysk firma opdaget, at det også kan mere end at slukke tørsten. De har lavet en mælke-creme, der kan kurere hudlidelser

Mælk - sundt for knoglerne - nu også en sand mirakelkur for huden. Orla Vestergaard har haft soleksem hele sit liv. I dag kan han nyde solen - takket være en ny nordjysk opfindelse.

- Det var en mærkbar forandring, jeg oplevede, efter at jeg begyndte at smøre mig med cremen, siger Orla Vestergaard, Storvorde.

Nanoko hedder firmaet, der har lavet cremen af ren råmælk. Pia Bertelsen er den nordjyske kvinde som har fået ideen - med hjælp fra såkaldte nanoteknologi kan cremen hjælpe folk med bl.a. psoriasis

- Det er helt fantastisk at kunne hjælpe nogen, som har haft hudlidelser i mange år. Vi er ikke ude på at tjene masser af penge, for os gælder det først og fremmest om at hjælpe, siger Pia Lykke Bertelsen, direktør i Nanoko.

Pia Bertelsens firma - Nanoko - samarbejder med Aalborg Universitet. Sammen med forskere har de fundet ud af at blande mælk fra koen med naturlige stoffer fra et menneskes krop. Det bliver alt sammen til en ingrediens som kan kurere hudlidelser.

- Dem, vi har prøvet det på har kommet med positive tilbagemeldinger, siger vi ser meget positivt på fremtiden, siger Pia Lykke Bertelsen til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland