Nordjysk musiker laver hyldestsang til Kim Larsen: Hør sangen her

02:08

Danmarks nationalskjald Kim Larsen døde i søndags, og i aften bliver han hyldet i flere danske byer. En af dem, der deltager i hyldestoptoget i København er nordjyske Thomas Blum. Det var nemlig Kim Larsens sange, der inspirerede Thomas til selv at blive musiker. Video: Bruno Stagsted

Det var nyligt afdøde Kim Larsen, der inspirerede nordjyske Thomas Blum til at begynde at spille musik. Derfor har den 18-årige nordjyde skrevet en hyldestsang til Danmarks nationalskjald.

Danmarks nationalskjald Kim Larsen døde i søndags, og fredag aften bliver han hyldet i flere danske byer. En af dem, der deltager i hyldestoptoget i København, er nordjyske Thomas Blum. Det var nemlig Kim Larsens sange, der inspirerede Thomas til selv at blive musiker.

- Kim Larsen har betydet rigtig meget for mig. Ikke personligt, som sådan, men musikalsk. Hans væremåde har ændret mit liv på mange måder. Han er grunden til, at jeg spiller musik i dag, og det tror jeg, han er for mange andre også, siger Thomas Blum.

Det var Kim Larsens musik, Thomas Blum spillede, da han i 2012 optrådte live for første gang på Guldbæk Festival i det østlige Himmerland. I dag skriver den nordjyske musiker sine egne sange, og her er idolet en stor inspiration for ham.

Læs også Billetter revet væk: Aalborg Teater hylder Kim Larsen med fællessang

- Han kan lave nogle tekster, som små og gamle forstår. Meget simple tekster, som alligevel har en dyb mening bag sig, så han er helt klart en, jeg ser efter, når jeg skriver mine egne sange, siger Thomas Blum.

Det begyndte med "Midt om natten"

Thomas Blums beundring af Kim Larsen begyndte, da han som barn så "Midt om natten" sammen med sin bedstefar. I søndags var det Thomas' mor, der overbragte ham beskeden om, at hans idol var gået bort. Det fik Thomas til at skrive en hyldestsang.

- Jeg sad i min sofa, efter at jeg havde fået det at vide, og spillede nogle akkorder på guitaren, og så kom det stille og roligt frem, fortæller Thomas Blum.

Fredag aften skal sangen spilles, når Thomas Blum går med i Kim Larsen-hyldestoptoget i Københavns gader.

Du kan høre hele Thomas Blums hyldestsang til Kim Larsen her:

03:24 Luk video

 

Læs også Kim Larsen mindet på Radio Limfjord

 

Flere nyheder fra TV2 Nord