Nordjysk opdrætter i vanrøgtssag

En af Danmarks mest kendte hesteopdrættere, John Byrialsen som står bag bl.a. Viegård Stutteri og Viegård Sport Horses i Skals syd for Aalestrup, er ramt af en særdeles grov vanrøgtssag af sine heste i sin afdeling i Posadowo i Polen.

Det skriver BT, som har sin viden via polske Gazeta Poznan.

Ifølge mediet er den danske hesteavlers dyr i Polen udsat for grov vanrøgt, og dyrenes tilstand er ifølge avisen så dårlig, at hestene mangler selv den mest basale pleje og fornødenheder og er tydeligt afmagrede.

Det har ført til, at cirka 50 af John Byrialsens 300 heste i Polen allerede er blevet fjernet af de veterinære myndigheder i det store land mod øst.

- Flere af hestene var ekstremt afmagrede og underernærede. Selv om der var et par heste i god stand, så manglede de bestemt mad, og bestanden var meget forsømt, siger dyrlæge Thomas Jurkiewcz, som har tilset hestene på John Byrialsens stutteri og tog beslutningen om at få de vanrøgtede dyr fjernet fra stedet.

Den højprofilerede hesteopdrætter John Byrialsen avler danske varmblodsheste. En race der organisatorisk hører under sammenslutningen Dansk Varmblod, som prinsesse Benedicte er protektor for, og som hendes datter, toprytteren og OL-medaljetageren prinsesse Nathalie rider på.


Seneste nyt

fra Nordjylland