Nordjysk plejehjem: Vi kan ikke mandsopdække vores beboere

En campingvogn, plakater på dørene og en ko er blot nogle få af de tiltag, man har gjort på Plejehjemmet Skipper Klement i Svenstrup for at undgå plejehjemmets demente beboere i at forsvinde.

Plejehjemmet Skipper Klement i Svenstrup er Aalborg Kommunes førende plejehjem til at håndtere demente, og med mere end 40 demente beboere stille det krav til indretningen af plejehjemmet.

- Vi gør rigtig meget for at holde en høj sikkerhed for vores beboere, og vi forsøger hele tiden at være på forkant, så vi minimerer chancerne for, at én af vores beboere forsvinder, siger Bente Helbo, der er daglig leder på plejehjemmet.

Først i 2014 overgik plejehjemmet til udelukkende at håndtere demente beboere. Lige siden er der konstant blevet foretaget ændringer for at komme de demente beboeres behov i møde.

- Vi har sat posters på vores døre, og det minimerer 80 procent af de situationer, hvor beboerne vil forlade deres afdeling. Vi har også oprettet anderledes miljøer udenfor, hvor de demente for eksempel kan gå på opdagelse i en campingvogn, rode med en bil eller benytte vores små gårdhaver, siger Bente Helbo.

Selvom både faglighed, sikkerhed og teknologi er i top på Skipper Klement, så har man også her oplevet, at beboere lige pludselig forsvinder. Episoder, der er utrolig svære helt at undgå, siger Bente Helbo.

- Vi kan ikke mandsopdække vores beboere, og vi må ikke låse dørene her på plejehjemmet, så de her situationer er meget svære helt at undgå, siger Bente Helbo.

Den 21. marts sætter TV2 Nord fokus på denne problemstilling, når vi kl.20 sender debatprogrammet ”Når ældre bliver væk”.  


Seneste nyt

fra Nordjylland