Nordjysk regionsdirektør bliver ny direktør i Region Hovedstaden

Regionsdirektør Svend Særkjær fra Region Nordjylland fortsætter karrieren i hovedstaden.

Efter knap fire år som regionsdirektør i Nordjylland stopper Svend Særkjær, da han har fået nyt job. Han skal fremover være regionsdirektør i Region Hovedstaden. Det fortæller Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Svend Særkjær blev ansat som regionsdirektør i marts 2015, og har haft det overordnede administrative ansvar for regionens drift, udvikling og økonomiske styring.

Under hans ledelse har regionen sat stærkt fokus på at forbedre sig inden for de nationale mål for sundhedsvæsnet, som blandt andet handler om kræftområdet, udredningsret og styrket indsats for kronikere og ældre patienter. Senest har der været fokus på at udvikle det nære sundhedsvæsen, og på at gøre regionen førende i den digitale omlægning af sundhedsvæsnet.

Svend Særkjær stopper med udgangen af december i stillingen i Region Nordjylland, og tiltræder den 1. januar 2019 sin nye stilling som regionsdirektør i Region Hovedstaden.

- Jeg ønsker Svend Særkjær tillykke med de nye udfordringer og glæder mig over, at han forbliver i regionernes regi, selv om det nu bliver i Hovedstaden. Jeg har været utrolig glad for samarbejdet og glæder mig over de mange gode løsninger, som Svend Særkjær har været med til at tilvejebringe i en tid, hvor der er store udfordringer især på sundhedsområdet. Svend Særkjær forlader en region i rigtig god gænge, og hvor der er sat synlige nye spor især i samarbejdet mellem sundhedssektorens forskellige aktører, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Region Nordjylland arbejder nu på at genbesætte stillingen.

I første omgang er planen at konstituere nuværende koncerndirektør Roeland V. Løfberg som regionsdirektør, ligesom Henning Steffen Christensen, der er direktør for Regional Udvikling, skal konstitueres som medlem af direktionen, indtil stillingen som ny regionsdirektør er permanent besat.


Seneste nyt

fra Nordjylland