Nordjysk rejsearrangør meldt til politiet

Arrangør af Prag-ture markedsførte alkohol til unge under 18. Det har fået Forbrugerombudsmanden til at politianmelde selskabet.

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt det Svenstrup-baserede rejseselskab RM Travel til politiet.

Politianmeldelsen kommer som følge af reklamer på selskabets hjemmeside og Facebook-side hvor billeder af alkohol samt omtale af pubcrawls, beer factory og beskriver Prag som byen, der byder på "pubber og værtshuse med det berømte og gode tjekkiske øl."

Alene helt lovlige markedsføringsgreb, men i kombination med RM Travels budskab om at turene arrangeres for alle interesserede på ungdomsuddannelser - og dermed også unge under 18 år - er reklamerne i strid med markedsføringsloven.

- Det har vist sig, at det var en god idé at holde ekstra øje med rejseselskabernes markedsføring af skolerejser til Prag. Der er åbenbart flere selskaber, som ikke respekterer, at det er forbudt at bruge alkohol i reklamer rettet mod unge, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe i en pressemeddelelse.

- Jeg vil nu tage initiativ til en snak med rejseselskaberne bag Prag-turene om, hvordan de fremover markedsfører sig over for skoler og gymnasier.

RM Travel har ikke villet kommentere Forbrugerombudsmandens opfattelse af deres markedsføring som ulovlig.


Seneste nyt

fra Nordjylland