Nordjysk roer skal til OL i Rio

Nordjysk roer er udtaget til De Olympiske Lege i Rio de Janeiro.

Den nordjysk roer Anne Dsane Andersen fra Aalborg er udtaget til OL i Rio i toer uden styrmand sammen med Lærke Berg Rasmussen.

Fakta om toeren

Anne Dsane Andersen
Alder: 23 år
 
Fakta om Lærke Berg Rasmussen
Alder: 22 år
 
Udvalgte resultater i toer uden styrmand:
VM 2015: Nummer fire
EM 2015: Nummer fem
World Cup 2015: Bronze i Luzern

For halvandet år siden skiftede de bådklasse. I begyndelsen fungerede det slet ikke, men siden fik de for alvor fart i båden.
 
Udtagelsen af 23-årige Anne Dsane Andersen og 22-årige Lærke Berg Rasmussens til OL er et endegyldigt bevis på, at de og roforbundets sportslige ledelse tog den rigtige beslutning for halvandet år siden. Dengang besluttede de, at de to roere skulle smide en åre hver og skifte til det, der hedder toer uden styrmand, hvor hver roer kun har en enkelt åre til rådighed. Det endte med at blive en succeshistorie, men i den første tid holdt det hårdt.

- Båden kom nærmest ikke fremad i begyndelsen, og vi tænkte hele tiden, at nu vælter vi. Vi sagde til os selv, at hvis der ikke sker noget i løbet af en måned, så går det ikke. På et tidspunkt beskyldte vi sågar vandet for at være langsomt, siger Anne Dsane Andersen om den første tid i den nye båd. 

Anne Dsane Andersen er fra Aalborg.
Anne Dsane Andersen er fra Aalborg.
Foto: Team Danmark

Men det gik hurtigt fremad, og i begyndelsen af september kom det endegyldige gennembrud, da de blev nummer fire ved VM og sikrede en dansk nationsplads til OL i Rio. Nu har DIF’s bestyrelse på baggrund af en indstilling fra roforbundet besluttet, at nationspladsen skal gå til Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen.

De bliver dermed medlemmer nummer 18 og 19 i klubben af udtagne danskere til Rio-legene.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, er meget begejstret for den udvikling, de to roere har været igennem.

Atleter udtaget til OL:

Mark O. Madsen, brydning
Jeanette Ottesen, svømning
Rikke Møller Pedersen, svømning
Lotte Friis, svømning
Mie Ø. Nielsen, svømning
Viktor Bromer, svømning
Jesper Hansen, skydning
Stine Nielsen, skydning
Torben Grimmel, skydning
René Holten Poulsen, kajak
Jena Mai Hansen, sejlsport
Katja Salskov-Iversen, sejlsport
Anette Viborg, sejlsport
Allan Nørregaard, sejlsport  
Jonas Høgh-Christensen, sejsport
Anne Lolk, roning
Juliane Elander Rasmussen, roning
Anne Dsane Andersen, roning
Lærke Berg Rasmussen, roning

- De to unge roeres udvikling har imponeret alt og alle omkring rosporten, og udover at fremhæve roernes talent og vilje til at blive bedre, er der også grund til at rose deres træner set-up for et fantastisk arbejde, siger Lone Hansen og tilføjer:

- Det er bemærkelsesværdigt, at Anne og Lærke så hurtigt har udviklet sig til verdensklasseroere. De formår at blive bedre fra løb til løb, og det giver store løfter for fremtiden. Deres træner Mads Haubro har været dygtig til at tilrettelægge præcis den træning og den helhedsindsats, Anne og Lærke har brug for. Jeg glæder mig meget til at følge dem til deres første OL.

Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen er lige vendt hjem til Danmark fra en træningslejr i Portugal. I slutningen af april tager de på træningslejr i italienske Varese som forberedelse til EM i Tyskland.  Senere venter den afsluttende træningslejr i Østrig, hvorfra de tager direkte til Rio med ankomst den 1. august.

OL i Rio

Foregår 5.-21. august 2016.

DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland