Nordjysk romskib bliver sendt to år til havs

1000 flasker rom fra Skotlander Spirits kommer til at sejle Danmark rundt de næste to år.

Romproducenten Skotlander Spirits, der blandt andet producerer deres internationalt prisvindende rom i Hjortdal, vender du tilbage til de klassiske traditioner for fremstilling af rom. Rom svarende til 1000 flasker er nu klar til at blive i egetræstønder og sendt med skib i to år. Målet er, at rommen skal få en ekstra sød smag og mere tyngde.

- Vi har arbejdet på skibsprojektet i mere end et halvt år, og glæder os til at producere en rom af en ekstra høj kvalitet. Lagring på egetræstønder tilfører rom sødme, farve og ekstra fylde og her spiller det positivt ind, at skibet sejler rundt i hele perioden, siger ejer af Skotlander Spirits Anders Skotlander.

De mange liter rom bliver i fire trætønder sendt med skonnerten Mira fra 1898 og skipper Jess Pedersen, der sejler skibet rundt i danske farvande, inden der i 2016 åbnes for tønderne, rommen filtreres og fyldes på flasker.

- Tøndernes indhold bliver aktiveret døgnet rundt og hiver dermed mere smag ud af træt. Om to år står vi med mere end 1.000 flasker højkvalitetsrom. Dem kan danskerne godt glæde sig til, siger Anders Skotlander.

Skotlander Spirits første rom "Rum 1" har tidligere vundet priser i både Miami og Madrid. I den forbindelse besøgte TV2/Nord Nordisk Brænderi i Hjortdal. Du kan se det indslag herover.


Seneste nyt

fra Nordjylland