Nordjysk SF'er: Vil savne Villy Søvndal

Lisbeth Bech Poulsen har ikke altid været enig med partitoppen i SF, men hun kommer til at savne Villy Søvndal som formand for partiet. Foto: TV2/Nord

Den nordjyske SF'er Lisbeth Bech Poulsen er overrasket over at partiets formand, Villy Søvndal, stopper.

Villy Søvndal meddelte fredag formiddag, at han stopper som formand for SF. En melding, der kommer bag på det nordjyske folketingsmedlem fra SF, Lisbeth Bech Poulsen.

- Jeg er overrasket, og så er jeg lidt trist. Det er jo min formand gennem syv år, som nu har besluttet, at han stopper, og det synes jeg er trist. Men det er hans beslutning, og nu skal vi have en god proces frem til valget af en ny formand, siger Lisbeth Bech Poulsen til TV2/Nord.

Nordjyden har ikke altid været enig med partitoppen. Blandt andet var der uenigheder i forbindelse med skatteaftalen, hvor Lisbeth Bech Poulsen først afviste at stemme for, men senere blev sat på plads på et gruppemøde og alligevel stemte for skatteaftalen.

- Uanset, at vi har været uenige om nogle ting, så har jeg været utroligt glad for at have Villy som formand. Det er også derfor, jeg er trist i dag ved nyheden om, at han stopper. Vi har haft nogle uenigheder gennem tiden, så har vi jo også haft rigtig mange ting, vi har været enige om.

- Jeg meldte mig faktisk ind i SF på grund af Villy, fordi jeg syntes, han havde nogle rigtig gode synspunkter. Så jeg har været glad for at have ham som formand. Vi har været uenige om nogle ting, men det samlede billede er, at jeg kommer til at savne ham som formandsiger Lisbeth Bech Poulsen.

Villy Søvndal bliver siddende som formand, indtil der er valgt en afløser. Sundhedsminister Astrid Krag har været nævnt som et muligt emne.

- Jeg er meget glad for Astrid, og nu må vi se, hvem der ellers stiller op. Vi plejer jo at have en tradition for, at der er et par kandidater mindst. Jeg håber, vi får flere kandidater, så folk kan vælge, og det er så vores medlemmer, der skal stemme om det, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Fra SF's grupperformand, nordjyske Pernille Vigsø Bagge, lyder der roser til den afgående formand.

- Villy er god til at lytte og har derfor også været en fremragende formand, der har kunnet samle partiet om et fælles projekt. På bare syv år som SF-formand er det lykkedes Villy at føre partiet i regering. Det var der ikke mange, der havde troet muligt dengang i 2005. SF skylder Villy en stor tak for hans store indsats som formand. Heldigvis fortsætter Villy som udenrigsminister og vil fortsat være en vigtig kapacitet i SF's folketingsgruppe, siger Pernille Vigsø Bagge.

Flere nyheder fra TV2 Nord