Nordjysk skydecenter i Folketinget

Et planlagt skydecenter i Jammerbugt Kommune er på forhånd blevet udsat for så voldsom kritik, at folketinget nu bliver inddraget for at få stoppet projektet.

Det begyndte med storstilede planer om et skydecenter med EM i flugtskydning og en turistattraktion i verdensklasse i Sandmosen ved Ryå. Men så kom protesterne.

- Jeg har været i Naturfredningsforeningen i ti år, og det er det værste, jeg har set, siger Søren Rosenberg, formand i Danmarks Naturfredningsforening Jammerbugt Afdeling.

Det omstridte projekt var i første omgang privat, men nu er det Jammerbugt Kommune selv, der står bag skydecentret, som er tegnet med cafeteria, jagtbutikker, mødelokaler og en støjvold i flere etager.

Den samme kommune og fødevareministeriet afviste for et par år siden, at Sandmosen nogensinde kunne inddrages til erhvervsformål - for området er beskyttet af Naturbeskyttelsesloven.

Efter et debatmøde med 150 deltagere er der nu dannet en regulær protestgruppe i området.

- Det var dog en skuffelse, at kommunen kun gav os lov til at tale med sagsbehandlerne. Politikerne glimrede ved deres fravær, for det er åbenbart blevet til en varm sag for dem, siger Morten Sørensen, der bor i det truede område.

Den 8. april er sidste frist for at klage til kommunen over det planlagte skydecenter.


Seneste nyt

fra Nordjylland