Nordjysk sølv ved DM i military

Den 19-årige nordjyske militaryrytter Henriette Bedsted fra Brovst sikrede sig søndag sølv ved de danske mesterskaber i military for youngriders.

Henriette, der vandt både guld og sølv ved mesterskaberne i 2011 måtte lørdag se guldmedaljen glide sig af hænde, da hendes favorithest Be My Bally havde et stop på en forhindring på terrænbanen, og måtte derfor satse alt på sin anden hest Balzerlunds Little Secret under søndagens finaler i Søborg i Nordsjælland.

Inden den afgørende ridebanespringning søndag skilte blot 0.2 strafpoint Henriette Bedsted og den førende i mesterskabet Katja Berg, så den nordjyske ekvipage skulle virkeligt forsøge at leve op til deres

motto: "selvom man er lille kan man godt være en vinder".

På springbanen havde Balzerlunds Little Secret en enkelt nedrivning og dermed måtte den nordjyske rytter nøjes med sølvet selvom Katja Berg rev ned på den selvsamme forhindring.

"Når man tænker på at Little Secret er helt ny i sporten på det her plan, er det rigtigt flot af ham. Jeg er meget stolt af at han igen har hjulpet mig til sølv ligesom han gjorde det i 2011", siger Henriette umidelbart efter at sølvmedaljen er hængt rundt om hendes hals.

"Be My Bally misforstod mig i terrænet i går og vi fik et ærgerligt stop. Dermed er man helt ude af medaljekampen i denne sport, så det var trist. Men han vandt jo guldet i 2011, så jeg er nu stadig stolt af ham alligevel", siger rytteren og lykønsker Katja med guldet.

Henriette Bedsted og Little Secret rider til dagligt i Klithuse Militaryklub i Brovst og har tidligere vundet både det danske mesterskab i springning og military og er sølvvindere fra Nordisk Mesterskab i 2011.

Military er ridesportens "Triathlon" hvor man over tre dage konkurrerer i både dressur, ridebanespringning og terrænridning". Den med færrest fejl efter alle tre dage vinder den samlede konkurrence.


Seneste nyt

fra Nordjylland