Nordjysk succes i landsdækkende innovationsprogram

Biogenity er en af de nystartede virksomheder, som er blevet optaget på InnoFounder. Foto: PR Foto

Nordjyder besætter næsten en tredjedel af pladserne i Innovationsfondens landsdækkende innovationsprogram, InnoFounder.

Seks innovative nordjyder kan de næste 12 måneder se frem til al den vejledning de har brug for i forbindelse med opstarten af deres virksomheder.

De seks nordjyder er netop blevet udvalgt til Innovationsfondens nationale innovationsprogram, InnoFounder, hvor 20 iværksættere får hjælp til at udvikle deres forretningsidé i de tidlige faser.

Der er tale om tre forskellige virksomheder, som alle har to mænd bag sig: Encida, der arbejder med software til elektriske og akustiske tests, Biogenity, der arbejder med Big Data til bioteknologiske virksomheder og Moti, der arbejder med software og måleudstyr til fysioterapeutisk rehabilitering.

Læs også UCN løber med stor innovationspris

Årsagen til, at næsten en tredjedel af pladserne er gået til nordjyder, kan blandt andet tilskrives, at programmet Innovativ Vækst under Erhvervshus Nordjylland klæder deltagerne på til at komme i betragtning til InnoFounder.

Erhvervshus Nordjylland hjælper eksempelvis deltagerne med at søge funding af deres projekt gennem InnoFounder og ikke mindst pitche deres forretningsidé foran et panel af investorer.

- At en så stor del af de optagne deltagere kommer fra Nordjylland, skyldes utvivlsomt, at Aalborg Universitet og UCN gennem de seneste år har arbejdet intensivt med at klæde de studerende på til at arbejde med at realisere deres forretningsidéer. Herefter kan Erhvervshus Nordjylland via Innovativ Vækst-programmet være med til at styrke de nyuddannede iværksætteres allermest spændende og perspektivrige, siger Anders Nørgård, vækstkonsulent i Erhvervshus Nordjylland.

Innovationsfonden optager hvert halve år 20 iværksættere på programmet, og de netop optagne tager hul på programmet den 1. marts.

Læs også Butikker sælger varer på Facebook: Nordjyder skriver ”Ja tak” til alt fra bøffer til kakaomælk

Flere nyheder fra TV2 Nord