Nordjysk supersprinter skriver historie i Beograd

Benjamin Lobo Vedel imponerer ved EM i Beograd og bliver første danske mandlige sprinter i en international finale siden 1946.

Lørdag er det dag to i EM i atletik, og med i Beograd er 19-årige Benjamin Lobo Vedel, der til daglig går på gymnasiet i Aalborg.

Indtil videre har det været en sand succes. Fredag lykkedes det Benjamin at slå sin egen rekord af hele to omgange. Først satte han personlig rekord i det indledende heat, hvor han løb en 400 meter på 46,65 sekunder, som sikrede ham titlen som den hurtigste i heatet. Dermed forbedrede han også sin egen danske U23 rekord.

Bare få timer senere barberede han i semifinalen yderligere lidt af tiden og løb de 400 meter på 46,60 sekunder. Den tid gav ham en andenplads og dermed løb han sig direkte i finalen.

- Før EM var målet bare at nå semifinalen, men efter at det gik så let i det indledende heat, så satte min træner (Erik Barslev, red.) og jeg en plads i finalen som nyt mål. Jeg føler, at det var nemt i dag, lyder det fra Benjamin Lobo Vedel i en pressemeddelelse fra Dansk Atletik Forbund.

Fredagens tider er den 2. og 3. hurtigste tid af en dansker nogensinde, og som om det ikke var nok, har ingen mandlig dansk sprinter nået international finale siden 1946.

- Før det sidste sving tænker jeg, at jeg lige venter lidt med at rykke. Jeg føler stadig ikke, at jeg har givet mig 100 % endnu. Og finalen lørdag bliver om aftenen (kl. 20.33, red.), så jeg vil virkelig være oplagt og vil kunne løbe frit. Målsætningen er jo allerede indfriet.

I februar blev den unge løber Danmarksmester, da han løb i tiden 46,83, og så har han også tidligere vist sit værd på en international scene, da han i 2015 vandt titlen som junior Europamester.

Til sommer vil Benjamin Lobo Vedel satse endnu mere på atletik. Efter planen skal han, når gymnasiet er gjort færdigt, flytte til USA for at fortsætte sin udvikling.

Han løber i finalen klokken 20.33 lørdag aften.