Nordjysk supertalent med OL-drømme

På trods af sine blot 17 år så er Benjamin Lobo Vedel så hurtig, at han løber om kap med verdens hurtigste seniorer.

I sidste weekend stod der imponerende 47,47 sekunder ud for Aalborg-løberen, Benjamin Lobo Vedels navn, da han vandt Best Western Games i Sverige. En tid, der sikrede ham en sikker sejr, men endnu vigtigere en billet til EM for seniorer, der afholdes i den tjekkiske hovedstad Prag til marts.

- Jeg synes, at han er Danmarks bedste tekniker. Til trods for, at han ikke er så stærk som alle de andre, så kan han alligevel løbe fra dem, siger Erik Barslev, der er træner i Aalborg Atletik og Motion.

Til dagligt går Benjamin Lobo Vedel på gymnasiet. Her går han en på Team Danmark ordning, der sikre, at han fokusere på at blive endnu hurtigere på de 400 meter.

- Vi kan nok sætte nogle højere mål nu. Jeg håber lidt på, at jeg kan sige, at jeg i 2016 kan komme med til noget OL. Det vil være helt vildt fedt.

- Først mål er Rio i 2016, og så er der OL i 2020. Der vil jeg gerne være i top fem. Det er der ikke mange danskere, der kan sige, og det håber jeg så, at jeg kan leve op til, siger Benjamin Lobo Vedel.

Erik Barslev har været i elitemiljøet i dansk atletik i mange år, og han er sikker på, at der venter en stor fremtid for den nordjyske sprinter.

- Hvis tingene fortsætter som det gør i øjeblikket, så er det svært at bevare pessimismen.

Er der medaljer i ham?

- Ja, han har jo allerede taget dem del, og der kommer flere. Det er der slet ingen tvivl om, siger Erik Barslev.


Seneste nyt

fra Nordjylland