Nordjysk topscorer er upopulær

Aalborg Universitets medicinuddannelse ligger i top blandt de nordjyske uddannelser hvad angår antal ansøgninger. Helt anderledes ser det dog ud, hvis man sammenligner den nordjyske lægeuddannelse med de tilsvarende uddannelser i resten af landet. Her ligger uddannelsen i bund.

Med et ansøgertal på i alt 1450 er medicinuddannelsen i Aalborg den klare topscorer blandt de nordjyske ansøgere. Udover at kunne prale med det højeste antal ansøgere er medicin på Aalborg Universitet også den uddannelse, der kræver det højeste snit i Nordjylland. De 110 optagede har nemlig måtte eje et snit på 10,6 eller mere.

Der er dog lang vej før uddannelsen kan måle sig med Danmarks tre andre medicinuddannelser. For mens medicinuddannelsen på henholdsvis Syddansk Universitet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet vælter i popularitet og ligger blandt de 5 mest søgte uddannelser på landsplan, kan medicinuddannelsen i Aalborg kun snige sig op på en 16. plads.

Ud af de i alt 1450 ansøgere til medicinuddannelser er der kun 212, der har valgt den nordjyske vej til lægehvervet som førsteprioritet.

Ansøgninger til medicinuddannelserne

Medicin på Syddansk Universitet: 2627

Medicin på Københavns Universitet: 2482

Medicin på Aarhus Universitet: 2377

Medicin på Aalborg Universitet: 1450

Seneste nyt

fra Nordjylland