Nordjysk turisme under pres

 Nordjysk turisme under pres

Mister markedsandele - men gode tal for 2006

- Vi kan glæde os over, at overnatningstallene for 2006 viser fremgang, og vi kan håbe på, det er et udtryk for, at vi er på rette spor.

- Sådan sagde formanden i sin beretning på generalforsamlingen torsdag i Destinationsselskabet Toppen af Danmark. Formanden er Frederikshavns borgmester Erik Sørensen.

VisitNordjylland har netop udgivet en "tilstandsrapport" over Nordjysk Turisme, og den viser med al tydelighed, at Nordjylland over en 10-årig periode har mistet markedsandele - svarende til ca. 10 %.

Hvis man dykker lidt dybere i tallene, viser den et kraftigt fald på det tyske marked, som dog i nogen grad kompenseres af en stor øgning af danske turister.

- Uanset den virkelighed, som de officielle overnatningstal viser - og det er jo den, vi konkret har at forholde os til, - så forlyder det dog ude lokalt, at omsætningen de seneste par år har været rigtig god, selvom det ikke direkte har kunnet læses i statistikkerne. - Eksempelvis er der forretninger ude i nogle af kystbyerne, som taler om omsætningsfremgang på op til 30 %, sagde Erik Sørensen og forklarede:

- Når jeg vælger at nævne det, - så er det for at understrege, at vi skal tage udviklingen de seneste 10 år særdeles alvorligt, og samtidigt prioritere en målrettet indsats for at styrke og udvikle de positive tendenser, vi ser lige nu.


Seneste nyt

fra Nordjylland