Nordjysk V-profil peger på Jakob Ellemann som ny V-formand

Det første folketingsmedlem erklærer nu sin støtte til Jakob Ellemann-Jensen som ny Venstre-formand.

Det første folketingsmedlem fra Venstre erklærer nu offentligt sin støtte til Jakob Ellemann-Jensen som ny formand for partiet.

Det er den tidligere mangeårige retsordfører og nuværende formand for Retsudvalget, Preben Bang Henriksen (V), der foreslår Jakob Ellemann-Jensen.

- Overalt i Danmark er der bred opbakning til Jakob Ellemann-Jensen, og ham kunne jeg give min fulde støtte, hvis det er ham, der skulle udgøre formandskabet, siger Preben Bang Henriksen, der understreger, at han ikke har talt med Jakob Ellemann-Jensen om et eventuelt formandskandidatur.

Mistillid til ledelsen

Samtidig deler Preben Bang Henriksen den mistillid til den nuværende ledelse bestående af formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen, som Region Midtjylland tidligere i dag, tirsdag, gav udtryk for i en udtalelse.

- Når jeg siger, der bør stille andre kandidater op, så er det fordi, vi har en krise. Vores politiske ordfører kalder det tumultariske tilstande. Jeg har ikke tillid til, at vores nuværende ledelse kan klare det.

Preben Bang Henriksen kalder det meget trist, hvis ikke formandskabet udfordres:

- Min appel går til, at andre stiller op. Fortsætter vi med en uændret ledelse, fortsætter problemerne uændret.

Løkke afviser at trække sig

Lars Løkke Rasmussen har tirsdag aften afvist at trække sig som formand for Venstre.

- Jeg vil fortsat søge opbakning hos de 850 delegerede, der er ved Venstres landsmøde, lyder det fra Venstres formand til TV 2.

Lars Løkke Rasmussen mener, at den politiske linje, som han ført som formand har sikret partiet en fremgang ved folketingsvalget i juni, og at han fortsat nyder bred opbakning blandt partiets 35.000 medlemmer.

Du kan se hele interviewet med Preben Bang Henriksen her. 

Seneste nyt

fra Nordjylland