Nordjysk velfærdsvirksomhed vinder stor erhvervspris

Den aalborgensiske virksomhed Liftup A/S vinder Dansk Industris Initiativpris, efter virksomheden har gennemgået en kæmpe udvikling siden opstarten i 2003.

En trappe, der kan forvandles til kørestolslift, og en batteridreven løftestol, som kan hjælpe en person, der er faldet, op fra gulvet til næsten stående stilling på få minutter. Det er eksempler på innovative velfærdsteknologiske produkter fra den nordjyske virksomhed Liftup A/S, som mandag vandt Dansk Industris Initiativpris.

Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse. 

- Vi er utrolig stolte af at modtage Dansk Industris Initiativpris. Vi ser det som en anerkendelse af vores arbejde med at skabe lige muligheder for alle gennem innovativ og æstetisk velfærdsteknologi til mennesker, der eksempelvis er bevægelseshæmmede, siger administrerende direktør i Liftup A/S, Søren Elisiussen, i pressemeddelelsen.

Prisen er også en belønning for at gå nye veje med funktionalitet og design, som virksomheden i dag sælger over hele verden.

- Vi er innovative på områder, som markederne efterspørger og samarbejder med opfindere nationalt og internationalt. I dag er vores produkter i 40 lande, og mere end 70 procent af vores omsætning går til eksport, siger Søren Elisiussen.

 
 
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD.

Prisen blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim for øjnene af 400 gæster på Dansk Industris konference for små og mellemstore virksomheder i Kolding.

- Med Dansk Industris Initiativpris vil vi gerne hædre nogle af de virksomheder, som har udvist særligt initiativ og handlekraft i løbet af det forgangne år. Virksomheder som gennem deres virke kan tjene som inspiration for andre, siger Prins Joachim i pressemeddelelsen.

Liftup får prisen for at sætte æstetik, design og sikkerhed i højsædet på en måde, der ikke er vanligt for hjælpemidler. Virksomheden fremstiller hjælpemidler til blandt andre mennesker med handicap.

Idéen opstod, fordi arkitekter efterspurgte hjælpemidler til kørestolsbrugere, som ikke skæmmede den eksisterende arkitektur.

Liftup A/S er et 100 procent privat danskejet firma beliggende i Støvring i Nordjylland og beskæftiger cirka 45 medarbejdere. Virksomheden har nu også etableret et datterselskab i USA.

\n     

Seneste nyt

fra Nordjylland