Nordjysk virksomhed får gigantordre i Tyskland

Den nordjyske modulbyggevirksomhed Scandi Byg a/s skal bygge flygtningeboliger i Tyskland for mindst en halv milliard kroner.

Scandi Byg a/s i Løgstør har fået en opsigtsvækkende aftale med byggemyndighederne i den tyske storby Hamborg i stand. Virksomheden, der er Danmarks største indenfor modulbyggerier, har nemlig indgået en aftale, der potentielt kan vise sig at være op mod en milliard kroner værd.

Det er flygtningekrisen i Europa, der har udløst den store ordre. I Tyskland er der hårdt brug for boliger til de mange flygtninge, og det har åbnet døren for den nordjyske virksomhed.

I løbet af de næste fire år skal virksomheden levere 140.000 kvadratmeter boliger, der skal kunne huse op mod 10.000 flygtninge i området i og omkring Hamborg.

Allerede inden årsskiftet skal Scandi Byg a/s levere et flygtningecenter bestående af 16 huse, der skal huse 364 flygtninge.

Kontrakten repræsentere potentielt en af de største byggeopgaver for en dansk virksomhed til dato på det tyske byggemarked. Det skyldes, at man de kommende år regner med, at Tyskland skal huse op mod en million flygtninge. Der er derfor hårdt brug for indkvarteringsmuligheder, som dem Scandi Byg a/s kan levere, hvorfor firmaet forventer, at ordrerne fortsætter de kommende år.


Seneste nyt

fra Nordjylland