Slut med plastik: Nordjysk virksomhed skifter til emballage lavet af sukkerrør

Foto: Urtekram

I løbet af 2019 vil mere end 85 procent af det nordjyske brand Urtekrams body care sortiment komme i plantebaserede flasker og tuber.

Det nordjyske firma Urtekram, som holder til i Mariager, er mest kendt for at sælge økologiske fødevarer og produkter, der er rettet mod veganere, vegetarer og personer med allergi inklusiv laktose- og glutenfri produkter.

Men virksomheden producere også plejeprodukter, og indtil nu har de mange forskellige creme været i plastiktuber, som primært er lavet af mineralsk olie, men nu skifter virksomheden det ud med emballage, der er lavet af sukkerrør.

- Førhen blev vores body care emballager fremstillet af mineralsk olie, men det har vi i lang tid haft et stort ønske om at ændre, siger Urtekram Brand Manager, Sofia Ganer, og tilføjer:

- Derfor udskifter vi nu løbende vores body care plastemballager med plantebaserede flasker og tuber fremstillet af sukkerrør.

Det betyder, at mere end 85 % af Urtekram body care sortiment i løbet af 2019 vil være i plantebaserede emballager fremstillet af sukkerrør.

Fra sukkerrør til plantebaseret plastik

Alle Urtekram plantebaserede emballager bliver produceret af sukkerrør, som stammer fra sukkerrørsaffald fra fødevareindustrien. Det gode ved at anvende sukkerrør er, at det er en fornyelig ressource, som optager CO2 fra atmosfæren. Efter høsten presses saften af sukkerrørene til fødevareproduktion. Den faste del, som bliver tilbage, kan man ikke lave sukker af. Denne masse kan man i stedet fremstille alkohol af. Det er alkoholen, der er udgangspunktet i fremstillingen af Urtekrams sukkerrørsplast. På denne måde anvendes en fornyelig ressource og affaldsfraktionen nyttiggøres. I stedet for at udlede CO2 og dermed belaste miljøet, er produktionen af sukkerrør med til at nedsætte mængden af CO2 i atmosfæren. Det er den omvendte drivhuseffekt.

Forsiden lige nu