Nordjysk virksomhed vil eksportere muslingepulver

Foto: Christell Maria Iversen

En nordjysk muslingeproducent kan måske forvandle kogevandet fra limfjordsmuslinger til et eksporteventyr.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre ser den nordjyske muslingeproducent Vilsund Blue ud til at have fundet en opskrift, som kan forvandle et affaldsprodukt til en eksportvare.

Ideen går ud på, at kogevandet fra limfjordsmuslinger skal komprimeres til en bouillon i pulverform, der kan bruges som smagsforstærker i madlavningen.

- Vi forventer, at pulveret vil øge vores omsætning med fem procent inden for de kommende år. Et tilfredsstillende resultat, taget i betragtning af at det er et tidligere uudnyttet restprodukt, siger Søren Tjørnelund Mattesen, administrerende direktør i Vilsund Blue.

Muslingestøvet egner sig ifølge muslingeproducenten godt til supper og kogte grøntsager, og det kan også bruges som krydderi på stegte grøntsager, fisk og fjerkræ.

- Vi ser en kæmpe efterspørgsel, særligt i Japan, fordi produktet netop egner sig rigtig godt til asiatisk mad, siger Søren Tjørnelund Mattesen.

Muslingepulveret blev sat i produktion sidste efterår.