Nordjysk virksomhed vinder pris for trafik-sikkerhed

Foto: Pressefoto

Det nordjyske affaldsselskab Renovest I/S vandt tirsdag Sikker Trafik Erhverv-prisen 2014 for deres arbejde med at gøre de ansattes kørsel i trafikken mere sikker.

Rådet for Sikker Trafik og Forsikring og Pension overrakte tirsdag Sikker Trafik Erhverv-prisen 2014 til affaldsselskabet Renovest I/S på en trafiksikkerhedskonference i København.

Det er vigtigt at landets virksomheder sikre, at de ansatte er klædt på til at køre sikkert på vejene. Faktisk er der et erhvervskøretøj involveret i hver fjerde trafikulykke med alvorlige personsskader på vejene i Danmark.

Renovest I/S har en trafiksikkerhedspolitik, kameraer i bilerne, chaufførerne kommer på sikkerhedskurser og så har de droppet akkordløn, så de ansatte ikke er stressede og presser sig selv, når de er ude i affaldsbilerne.

- Renovest er et godt eksempet på, at man ikke behøver være en stor virksomhed med mange hundrede eller tusinde ansatte for at løfte trafiksikkerheden i virksomheden mærkbart. Virksomheden arbejder målrettet på at gøre de ansatte mere sikre i trafikken og træne dem, så der sker færre ulykker. Derfor har de fået Sikker Trafik Erhverv-prisen, siger Mogens Kjærgaard Møller, der er administrerende direktør for Sikker Trafik.

Siden 2011 har Renovest halveret deres antal af skader på vejene.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord