Nordjyske ambulancer skal spille musik

Falck installerer udstyr, der kan spille specialkomponeret musik i alle de nordjyske ambulancer.

Falck vandt, da de var eneste spiller i udbuddet, ambulancekørslen i Nordjylland de næste fem år. Det besluttede Regionsrådet for en lille måned siden.

I denne uge er kontrakten blevet endeligt underskrevet, og det ligger dermed også fast at Falck skal spille musik for de nordjyske patienter i ambulancerne. Som det første sted i landet bliver ambulancerne nemlig udstyret med specielle musiksystemer, til glæde for patienterne.

Et forskningsprojekt på Aalborg Universitetshospital har nemlig vist at mange patienter slapper mere af, når der spilles specialkomponeret beroligende musik under kørslen og behandlingen.

- Vi vil gerne følge en god idé helt til dørs, når det som her giver god mening. Projektet er et godt eksempel på den nordjyske innovationskultur, og samtidig understreger det også vort gode samarbejde med Falck. De har været en aktiv medspiller under forskningsprojektet, som allerede har sat Nordjylland på landkortet i flere sammenhænge, siger Ulla Astman.

Overlæge Per Thorgaard fra Aalborg Universitetshospital står bag forskningsprojektet, og han forklarer, at ambulancernes mange lyde kan stresse patienter i en i forvejen utryg situation.

- Og i mange situationer kan det være livsvigtigt, at patienterne slapper af - det gælder for eksempel hjertepatienter, patienter med hjerneblødning og fødende kvinder. Derfor er det en gevinst for patienterne, at musik i ambulancerne nu bliver standard.


Seneste nyt

fra Nordjylland