Nordjyske arbejdsgivere kan se frem til hilsen fra fagforeninger

Jobpatruljen i Nordjylland har afsluttet denne sommers besøg hos de nordjyske arbejdsgivere, og resultatet udløser flere hilsner fra fagforeninger og myndigheder.

Jobpatruljen i Nordjylland er ved at gøre status på sommerens besøg hos nordjyske arbejdsgivere . Indtil videre er 144 sager sendt videre til opfølgning i HK eller 3F, og her vil flere af dem ifølge Jobpatruljen formentligt blive sendt videre til Arbejdstilsynet eller bevillingsmyndighederne.

- Der er en lille gruppe forhærdede arbejdsgivere, der kun har fokus på at tjene hurtige penge her i sommermånederne, og så er de fuldstændig ligeglade med medarbejderne. Vi har set unge fritidsjobbere håndtere farligere kemikalier, lave alt for tunge løft, udskænke spiritus - eller få løn udbetalt direkte fra kassen, siger Mads Guldhammer, der er koordinator for Jobpatruljen i Nordjylland.

De forhold Jobpatruljen i år har registreret rundt om ved det nordjyske arbejdsgivere er blevet bedre sammenlignet med sidste år. Særligt på Thy og Mors, hvor det stod særligt grelt til sidste år, er der sket forbedringer. Inden for 3F's arbejdsområde er det dog stadig 'det vilde vesten', og Jobpatruljen møder år på år en lille gruppe gengangere, der til stadighed ikke opfylder kravene.

Inden for HK's arbejdsområde er det især udbetaling af løn under sygdom, der halter gevaldigt. Der står ellers sort på hvidt i Funktionærloven, at hvis de unge arbejder mere end otte timer om ugen, har de krav på at få udbetalt løn under sygdom.

- De unge bytter selv vagter indbyrdes, og på den måde bliver det aldrig registreret nogen steder, hvis de er syge. Det er derfor ikke kun arbejdsgivernes skyld. Men de unge skal naturligvis have løn under sygdom, så lige nu sidder vi nærmest og sprøjter breve ud til arbejdsgiverne, siger Mads Guldhammer.


Seneste nyt

fra Nordjylland