Nordjyske Bank afviser finanstilsynet

Den Nordjyske Bank mener man har dækket sig godt ind, også selvom alle landbrugskunder skulle gå konkurs.

Nordjyske Bank topper listen over banker med flest udlånskroner til landbruget (26%). En stor risiko at løbe, hvis man spørger cheføkonom i forbrugerrådet Carsten Holdum.

- Hvis du smider alle dine æg i en kurv, så er du mere udsat, hvis kurven brister. Sådan er det også med udlån for banker, og banker med stort udlån til landbrugssektoren er ekstra udsatte ved krisetider, siger Carsten Holdum til TV2 Nord.

Den kritik har man dog ikke meget til overs for hos Nordjyske Bank der har den tvivlsomme ære at toppe listen.
 
- Vi har opstillet et skrækscenarie, hvis alle vores landbrugskunder skulle gå konkurs. Også i den situation vil vi kunne klare os igennem. Vi har opbygget en ekstrem stor egenkapital, hvilket gør os i stand til at stå imod rigtig meget, siger Adm. Direktør Jens Ole Jensen i Nordjyske Bank til TV2 Nord.

Faktisk så mener Jens Ole Jensen, at der hellere burde fortælles en helt anderledes historie om landbrugets aktuelle situation.
 
- Langt størstedelen af vores landbrugskunder tjener penge. Det er kun svineproducenterne der har haft det hårdt. Men her er priserne opadgående, så jeg mener faktisk der er grund til rigtig stor optimisme på landbrugets vegne, siger Jens Ole Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland