Nordjyske Bank får sin fusion: Jyske Bank sælger sine aktier til Nykredit

Nordjyske Bank har fået grønt lys til at gennemføre sin fusion med Ringkjøbing Landbobank fra Jyske Bank, som ellers havde et købstilbud på bordet.

Efter længere tids modstand har Jyske Bank nu skiftet kurs og nikket godkendende til fusionen mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Samtidig sælger Jyske Bank sin aktiepost i Nordjyske Bank til Nykredit.

Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse onsdag morgen.

- Jyske Bank har besluttet at bakke op om den planlagte fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank og vil derfor stemme for fusionen på de kommende generalforsamlinger i Nordjyske Bank, skriver Jyske Bank. 

- Jyske Bank har indgået en betinget aftale med Nykredit om at afhænde de aktier i Ringkjøbing Landbobank, som Jyske Bank erhverver i forbindelse med fusionen. Aktierne købes af Nykredit til en kurs på 372 kroner pr. aktie, skriver Jyske Bank videre.

Fra salg til fusion

Ved fusionen får Jyske Bank ni kroner pr. aktie i Nordjyske Bank. Det betyder ifølge Børsen, at Jyske Bank vil få knap 1,4 milliarder kroner for salget af sine godt 38 procent af aktierne i Nordjyske Bank.

På Twitter har Jyske Banks topchef Anders Dam også ytret sig onsdag morgen: 

- Jyske Bank ønsker Nordjyske Bank og Ringkøbing Landbobank held og lykke med fusionen og samme til Nykredit med flere mht. til investeringen i den kommende fusionsbank, skriver Jyske Bank-topchef Anders Dam på Twitter onsdag morgen. 

Så snart fusionen er vedtaget bortfalder Jyske Banks købstilbud på hele Nordjyske Bank. Tilbuddet kom, fordi Jyske Bank siden foråret 2017 har forsøgt at komme af med den aktiepost, men da det ikke lykkedes, valgte man i stedet at byde på hele banken til 170 kroner pr. aktie. 

Det tilbud blev senere opjusteret til 190 kroner pr. aktie, men det var altså ikke et tilbud, som Nordjyske Bank havde til sinds at sige ja til. I stedet meddelte Nordjyske Bank den 18. april, at man havde aftalt at fusionere med Ringkjøbing Landbobank.

Siden har Jyske Bank stillet sig lidt på bagbenene i forhold til at sælge sine aktier. Men onsdag morgen er kursen altså skiftet, og fusionen mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank kan fortsætte.


Seneste nyt

fra Nordjylland