Nordjyske Bank fordobler halvårsresultat

Foto: TV2/Nord

Banken opnår i første halvår af 2014 et overskud dobbelt så stort som samme tid sidste år.

Nordjyske Bank har tirsdag offentliggjort sit halvårsregnskab for første halvår 2014 og kan være særdeles tilfredse med tallene på bundlinjen.

95 millioner står der, og det er en fordobling i forhold til halårsregnskabet fra midt i 2013 hvor banken realiserede 48 millioner kroner.

- Der er flere gode grunde til at være tilfredse med første halvår af 2014. Vi skaber et resultat før skat på 95 millioner kroner via en god kombination af selvskabte og konjunkturskabte årsagssammenhænge. Det anser vi for et tilfredsstillende niveau, idet vi nu forrenter vores egenkapital med ikke mindre end 13,8 procent, forklarer bankdirektør Claus Andersen i en pressemeddelelse.

Bankens basisindtjening i perioden er øget til 117 millioner kroner hvilket er det højeste niveau nogensinde. Samtidig har banken fået reduceret sine driftsudgifter med fem millioner til 134 millioner.

- Basisindtjeningen er jo vores kerneforretning, og det er her, at vi for alvor har indflydelse på resultatet. Her har vi blandt andet øget vores fokus på tilgang af nye private kunder og erhvervskunder, og det er lykkes at hente et større antal nye kunder ind trods stigende konkurrence, siger bankdirektøren.

- Af samme grund kan vi fastholde vores udlån på godt 5,5 milliarder kroner. Det er vi godt tilfredse med, konjunkturerne taget i betragtning, siger han videre.

Flere nyheder fra TV2 Nord