Nordjyske Bank vil fusionere med Ringkjøbing Landbobank

Nordjyske Bank er gået uden om Jyske Banks købstilbud og har i stedet indgået aftale om at fusionere med Ringkjøbing Landbobank.

Der bliver ikke noget salg af Nordjyske Bank til Jyske Bank. Det meddeler Nordjyske Bank onsdag formiddag. I stedet har pengeinstituttet aftalt at fusionere med Ringkjøbing Landbobank.

Nordjyske Banks bestyrelse har siden offentliggørelsen af Jyske Banks frivillige betingede købstilbud den 13. marts 2018 undersøgt eventuelle alternative muligheder med henblik på bedst muligt at varetage aktionærernes og bankens interesser.

Derfor har Nordjyske Bank indgået aftalen med Ringkjøbing Landbobank, fordi bestyrelsen vurderer, at det er mere attraktivt end Jyske Banks købstilbud. Fusionen skal i stedet skabe en af Danmarks mest effektive banker, hvis altså vel og mærket bestyrelsen og bankernes aktionærer siger god for fusionen.

- Bestyrelsen i Nordjyske Bank har i de seneste uger brugt meget tid på dels at vurdere Jyske Banks købstilbud og dels at afdække eventuelle alternativer til dette tilbud med henblik på at præsentere den bedst mulige løsning. Vi mener, at vi med den foreslåede fusion med Ringkjøbing Landbobank har fundet en god, bæredygtig fremtidig løsning for bankens aktionærer og alle vores øvrige interessenter, herunder kunder, medarbejdere og lokalsamfundet. Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank har arbejdet tæt sammen i mere end 25 år - og er blandt andet på den samme IT-platform og bruger en række af de samme produktleverandører, siger bestyrelsesformand i Nordjyske Bank, Mads Hvolby 

- Begge banker er udprægede relationsbanker med en meget høj kundetilfredshed og et godt omdømme, og vi tror på, at vi sammen kan skabe synergier og endnu mere værdi til vores aktionærer. Derfor finder vi det rigtigt både at have afsøgt forskellige muligheder udover købstilbuddet fra Jyske Bank og at lade aktionærerne tage stilling i den foreliggende situation, men det er bestyrelsens anbefaling, at aktionærerne stemmer for forslaget om fusion, uddyber Mads Hvolby.

Ved fusionen vil hovedkontoret blive placeret i Ringkøbing, mens et regionshovedkontor vil blive placeret i Nordjylland. Ringkjøbing Landbobank er det fortsættende selskab - bankerne skal dog markedsføres under deres oprindelige navne, men fremover bliver faklen i Nordjyske Banks logo fælles.

Bestyrelsen for den nye bank vil komme til at bestå af otte medlemmer - tre fra Nordjyske Bank og fem fra Ringkjøbing Landbobank.

Umiddelbart vil fusionen ikke medføre lukninger af filialer for Nordjyske Bank udover en naturlig tilpasning, der ville være blevet gennemført uanset fusionen.


Seneste nyt

fra Nordjylland