Nordjyske Bank har næsten fordoblet sit overskud

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Nordjyske Bank leverede et stærkt regnskabsresultat i årets første kvartal. Banken kan præsentere et overskud på 75 millioner kroner før skat, og det er næsten en fordobling i forhold til samme kvartal sidste år.

Nordjyske Bank har formået at hæve sine basisindtægter i årets første tre måneder og det gør, at banken tirsdag kan præsentere et stærkt kvartalsregnskab. Det er blevet til et overskud på 75 millioner kroner før skat i første kvartal af 2017, og det er ganske tilfredsstillende for den nordjyske bank.

- Kvartalsregnskabet viser, at vi er kommet rigtig godt fra start i 2017, og banken fortsætter således sin optur, der for alvor blev påbegyndt i andet halvår af 2016. Vi kan konstatere, at dansk økonomi generelt set har det bedre, og både privatkunder og erhvervskunder ser mere optimistisk på fremtiden, siger Nordjyske Banks administrerende direktør Claus Andersen i en pressemeddelelse.

Overskuddet i første kvartal er 83 procent større end det, Nordjyske Bank kunne præsentere for samme kvartal i 2016. Her havde banken et overskud på 41 millioner kroner før skat, men stigende indtægter har forbedret resultatet i år.

Samtidig har Nordjyske Bank mange landbrugskunder sammenlignet med andre banker, og faldende nedskrivninger i landbruget har også været med til at øge bankens overskud i kvartalsregnskabet.

- Vi er særdeles glade for at kunne konstatere, at flere landmænd kører med positiv drift, hvilket selvsagt er en nødvendig forudsætning for, at eventuel gæld kan afvikles. Vi glæder os på vegne af landmændene, som har fortjent lidt medvind og vi vil fortsat gerne understøtte de landmænd, der kan og vil, siger Claus Andersen.

Nordjyske Bank forventer for hele 2017 at nå en basisindtjening mellem 300 og 350 millioner kroner.

Flere nyheder fra TV2 Nord