Nordjyske Bank opjusterer forventninger efter godt halvår

Nordjyske Bank opjusterer nu deres forventninger for hele året, efter deres halvårsregnskab melder om stigende indtægter og faldende udgifter.

Der er god grund til at glæde sig hos Nordjyske Bank i dag. De har i dag offentliggjort deres første halvårsregnskab for 2017, der melder om stigende indtægter og faldende udgifter.

Nordjyske Bank har en haft en basisindtjening i 1. halvår på 170 millioner kroner før skat. I samme periode sidste år lå det tal på 95 millioner kroner. Derfor er administrerende direktør i Nordjyske Bank, Claus Andersen, en rigtig glad mand.

- Vi er særdeles godt tilfredse med udviklingen i 1. halvår 2017, hvor vi mere end indfrier vores langsigtede mål om en egenkapitalforrentning på 9-11 procent, siger han.

Det gode første halvår får nu banken til at opjustere deres forventninger for hele året. Nordjyske Bank forventer en samlet basisindtjening på mellem 340-375 millioner kroner, hvilket er en indsnævring af intervallet i forhold til tidligere udmelding.

Stigningen i indtjeningerne kommer primært fra udlån og depotværdier. Nordjyske Bank har haft en samlet stigning i deres udlån på 7,4 procent i forhold til 12 måneder tidligere. Ifølge Claus Andersen er det et tegn på, at vi er ved at være ude af finanskrisen.

- Vi mærker en spirende optisme, der er bredt funderet blandt kunder i alle vores afdelinger. Det skyldes en øget jobsikkerhed som følge af den stigende beskæftigelse samt opadgående boligpriser, der bidrager positivt til boligejernes friværdier. Det giver et forbedret økonomisk råderum for mange nordjyder, og det fører altså nu til stigende forbrugs- og lånelyst, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland