Nordjyske betjente drukner i overarbejde

08:23

På bare et år er overarbejdspuklen for Nordjyllands Politi næsten tredoblet. Det går ud over både arbedjsopgaver og arbejdsmiljø.

På et år er antallet af overarbejdstimer i Nordjyllands Politi næsten tredoblet. Det er en belastning for betjentene, lyder det fra tillidsmand.

39.500 timer. Sådan var status på overarbejdskontoen i Nordjyllands Politi ved udgangen af februar. Det viser tal fra Rigspolitiet som TV 2 har fået aktindsigt i.

De 39.500 timer i Nordjylland er en del af de i alt 520.000 timer som dansk politi har til gode, og som er konsekvensen af få betjente, grænsekontrol og en forhøjet terrorindsats. Og det er en fordobling siden januar 2015.

I tallene som TV 2 har fået aktindsigt i, fremgår det at politiet i december fik høvlet cirka 170.000 timer af den samlede overarbejdspukkel. Det skete ved at Folketinget afstatte 155 millioner til udbetaling af optjent afspadsering.

Men kurven er allerede tilbage hvor den var før politikerne betalte sig til en mindre overarbejdskonto.

- Det var præcis det, vi sagde, ville ske. Vi ser nu, at de 155 millioner, der blev tilført fra Christiansborg til at nedbringe overarbejdet, var som at tisse i bukserne. Det hjalp i en måneds tid, men nu er vil tilbage ved udgangspunktet, siger Claus Oxfeldt, formand i Politiforbundet, til TV 2.

- Jeg har ondt af alle mine kollegaer, som arbejder non-stop uden fridage, og de kan ikke holde til at arbejde så meget, så det hjælper ikke noget at betale dem. Der er kun én løsning på det her problem, og det er at tilføre flere folk, siger han videre.

TV 2 har opgjort stigningen i overarbejde fra januar 2015 til februar 2016 for de enkelte kredse, og her ses det at Fyns Politi og Midt- og Vestjyllands Politi, der dækker Thisted og Morsø kommuner, har mere end tredoblet deres overarbejdspukkel. Således har betjentene ved Midt- og Vestjyllands Politi over 56.000 timer til gode. Det er 212 procent mere end i januar 2015.

Hos Nordjyllands Politi, der dækker kommunerne i Region Nordjylland med undtagelse af Thisted og Morsø er stigningen også til at tage at føle på. Her er overarbejdspuklen vokset med 177 procent, så betjentene nu har 39.500 timer til gode. Det tal var i januar 2015 14.259.

Formand for Nordjyllands Politiforening Jens Jørgen Møller Nielsen mener på linje med landsformand Claus Oxfeldt heller ikke, man kan betale sig ud af problemet.

- Det er en belastning for betjentene. De har ikke fået holdt fri, fordi de er blevet betalt i stedet, siger Jens Jørgen Møller Nielsen til TV 2.

Folketinget har afsat to milliarder kroner til politiet. For de penge skal ordensmagten i 2019 være udvidet med 1000 betjente.

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord