Børnenes Danmark: Nordjyske børn bekymrer sig om klimaet

Hele denne uge sætter TV2 Nord sammen med landets øvrige regionalstationer og TV2 fokus på Børnenes Danmark. For hvordan har børnene i Danmark det egentlig, og hvilke emner er vigtige for dem?

På spørgsmålet om hvem der er bekymrede om klimaforandringer, rækker 21 ud af 24 elever fra 6.B på Højene Skole i Hjørring, hånden op.

Det er det der med al det plastik, der er i vandet, som børnene blandt andet er bekymrede over. Og ikke mindst konsekvenser af hvordan verden kommer til at se ud, hvis ikke der gøres noget ved klimaet og plastikforureningen.

TV2 Nord har besøgt klassen i Hjørring som en del af et fokus, som de regionale TV2 stationer i samarbejde med TV2 i disse dage stiller skarpt på; nemlig hvordan ser dagens Danmark egentlig ud, når man ser det fra børnehøjde.

Børnenes Danmark

Vi hører ofte, at børn får flere og flere diagnoser, at de spiller for meget computer, og at de rører sig for lidt. Men hvordan har danske børn det, hvis de selv skal sige det?

Det er omdrejningspunktet, når TV 2 Nyhederne og de otte TV 2 Regioner i uge 41 og frem mod børnenes efterårsferie sætter fokus på ’Børnenes Danmark’. Formålet er i høj grad at give ordet til børnene.

- Børn er en stor, politisk dagsorden, når det for eksempel gælder folkeskolereform, normeringer eller nationale tests. Men nu giver vi ordet til børnene, og så er det pludselig nogle andre temaer, som træder frem. Vores velfungerende samarbejde med TV 2 Regionerne giver os mulighed for at komme endnu tættere på børn i hele landet, siger Jacob Kwon, nyhedschef på TV 2.

Jorden vil gå under

Og der er ingen tvivl om, at børnenes liv i dag er et helt andet, end da deres forældre og bedsteforældre voksede op.

- Plastik er noget skidt, fordi der er mange, der smider det alle mulige steder, fortæller Isa Meidahl Kristensen fra 6.B på Højene Skole i Hjørring.

- Alle snakker om det, det er over det hele, og man kan se det på nettet. Og historier om at om en masse år, så vil jorden gå under på grund af plastik, mener klassekammeraten Sebastian Helledie, som tilføjer:

- Jeg tænker, at det er sindssygt, at sådan en lille ting kan gøre så meget.

 

6.B på Højene Skole i Hjørring
6.B på Højene Skole i Hjørring

I morgen i Børnenes Danmark, skal vi med til historieundervisning. Kildekritik er blevet et vigtigt emne i folkeskolen.

TV2 Nord spørger i 6.B på Højene Skole

13 ud ud af de 23 børn, der deltog i TV2 Nords spørgeskemaundersøgelse i klassen sætter kryds ved klimaet som værende vigtigt for at få et godt liv.

Samtidig har 10 ud af de 23 elever sat kryds ved, at klima er det, som bekymrer dem mest.


Seneste nyt

fra Nordjylland