Nordjyske borgmestre: Kom nu i gang med at flytte statslige arbejdspladser ud

Under valgkampen lovede Venstre og Dansk Folkeparti at flytte statslige arbejdspladser fra København ud i provinsen. Flere borgmestre I Nordjylland er nu blevet utålmodige. De vil se handling, og er begyndt at byde ind på hvilke arbejdspladser, der skal flyttes.

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem.), vil have 300 statslige arbejdspladser til byen. Geodatastyrelsen, det der før hed Kort- og Matrikelstyrelsen, vil han have flyttet fra hovedstaden til Aalborg.

- Det er helt oplagt at placere Geodatastyrelsen på Eternitgrunden. Her er der nye store kontorhuse, og der er plads til flere. Vi er 100 procent klar, siger Thomas Kastrup-Larsen til TV2 Nord.

På 1. salen af herregården Skeelslund lidt udenfor Aabybro holder det nationale center Dansk Kyst & Natur Turisme til. Men i de tomme lokaler i stueetagen, vil Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade (Venstre), have at VisitDenmark fremover skal holde til. De 20 ansatte skal ikke længere sidde i København.

- Jammerbugt Kommune er et af de steder i landet, hvor turismen fylder mest, og det vil have en værdiskabende effekt for både lokalsamfundet og hele Danmark som sådan at flytte VisitDenmark ud, siger Mogens Gade.

Erhverv Norddanmark har været til at etablere organisationen Staten I Hele Danmark, som arbejder for at få statslige styrelser og institutioner spredt ud i hele landet. Hvis de ansatte i for eksempel Geodatastyrelsen, ikke vil flytte med til Nordjylland, så skal det nok gå alligevel, mener Erhverv Norddanmark.

- Alle landinspektører i Danmark bliver jo uddannet på Aalborg Universitet, så jeg er ret sikker på, at vi her i landselen kan levere den nødvendige kvalificerede arbejdskraft, siger Steen Royberg, der er formand for Erhverv Norddanmark.

I dag ligger for eksempel 36 af 43 styrelser i hovedstadsområdet, men der er ingen saglige argumenter for ikke at love om på det, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen.

- Vi har alt der skal til. Uddannelsesmæssige kompetancer, forskning og væsentligt lavere omkostningsniveau end i København, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland