Nordjyske buschauffører er glade for deres arbejde

Det viser en undersøgelse af buschauffører i Nordjylland, som Nordjyllands Trafikselskab har fået lavet blandt 400 chauffører. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Chaufførerne ligger højt på lykke-skalaen
Ni ud af ti nordjyske buschauffører er glade for deres arbjede. Omregnet til en skala fra et til fire, hvor et er meget utilfreds og fire er meget tilfreds, så svarer de nordjyske chauffører i gennemsnit 3,2.

Pænt resultat
Det er mere end italienske ejendomsmæglere og de fleste andre europæere, forklarer Christian Bjørnskov, ekspert i lykke ved Handelshøjskolen i Århus.
- Og det er vældig pænt. Det er lidt lavere end gennemsnittet af danskerne. Men ikke hvis man sammenligner med folk med samme længde uddannelse og løn. Det er jo ikke et job med høj status og høj løn. Men alligevel er chaufførerne tilsyneladende galde for deres arbejde, siger Christian Bjørnskov.

Gode arbejdsforhold og ansvar
Ifølge undersøgelsen ligger buschaufførerne især vægt på gode arbejdsforhold og gode kollegaer.
Men det, flest chauffører nikker genkendende til, er det store ansvar, som de føler ved at sidde bag rattet i bussen. 94 procent af de nordjyske chauffører, føler et stort ansvar ved deres arbejde. 77 procent svarer, at de gør en stor forskel når de er på arbejde.

Ledige jobs
På trods af de glade chauffører, så har trafikselskaberne i Nordjylland masser af ledige jobs. Derfor vil Nordjyllands Trafikselskab bruge undersøgelsen til at tiltrække chauffører. En kampagne med historier fra de tilfredse chauffører vil pryde regionens 600 busser de næste tre uger.


Seneste nyt

fra Nordjylland